Gerealiseerde projecten

2017


Zwembad

In 2017 heeft er een flinke renovatie aan het buitenzwembad op Bronlaak plaatsgevonden en ook de omgeving rondom het zwembad is aangepast.

Dit mooie renovatie project is mogelijk gemaakt door de Stichting de Vrienden van Bronlaak.

De werkzaamheden die hebben plaatsgevonden zijn onder andere:

  • Renovatie zwembad.
  • Er is voor de veiligheid een hekwerk om heen geplaatst.
  • Er zijn nieuwe tegels gelegd en er is nieuwe bestrating om en naar het zwembad aangelegd.
  • Er is een schutting geplaats.
  • Er is een nieuw grasveld aangelegd.
  • Plaatsing van een tafel waaraan ook de bewoners met een rolstoel kunnen zitten.

Al deze aanpassingen hebben tot een prachtig resultaat geleid, zodat de bewoners in de avonduren en in het weekend kunnen zwemmen in een verwarmd bad, dit gedurende de periode mei tot en met eind augustus Het water kan verwarmd worden tot 25 C.
Dit alles onder begeleiding van een badmeester.
Tijdens zomerse dagen kunnen de werkgebieden ook gebruik maken van het zwembad, door tijdens werktijd te zwemmen met de cliƫnten.

En voor de cliƫnten die niet willen zwemmen is het terrein bij het zwembad een ontmoetingsplek om even een praatje te maken, te picknicken of gezellig samen te zijn.
Met vriendelijke groet,
Yolande


Tractor en compostfiets voor tuinderij De Kiem

Als tuinderij de Kiem zijn wij voortdurend bezig met het werk in ontwikkeling te houden zodat het geen wat is opgebouwd sinds 1948 ook naar de toekomst toe nog realiseerbaar is. Ons belangrijkste werk bestaat uit groente en kruiden verbouwen voor zowel intern en voor de Bronlaak winkel.

Als een van de weinige instituut tuinen bieden wij werk aan gemiddeld 26 zorgvragers. Om dit werk in ontwikkeling te houden moesten we investeren om het oude machine park te vervangen voor een nieuwe modernere mechanisatie zodat ook onze zorgvragers op een veilige manier hiermee kunnen werken. Hiervoor was het nodig om een nieuwe tractor te financieren en een compostfiets te ontwerpen.

In het realiseren van deze projecten hebben de Vrienden van Bronlaak een belangrijke bijdrage geleverd.
Onze dank hiervoor.
Vriendelijke groet,
Tuinders Bronlaak