Gerealiseerde projecten

2016


Zwembad

Wat is er fijner, dan zwemmen met warm weer in de zomer. Met de zwemtas vol op pad naar een mooi meertje, beek, plas of zwembad. Gelukkig hoeven de mensen op Bronlaak hiervoor niet ver van huis. Het zwembad is zo dichtbij, dat ze er bijna in hun badkleding naar toe kunnen. Met een handicap ver buiten de deur moeten, om te kunnen zwemmen, is niet gemakkelijk. Er zal dan helaas maar al te snel klinken: “vandaag maar even niet”. Gelukkig kan er op Bronlaak, veilig (onder toezicht) in een prachtig bad, wel 4 maanden per jaar, heerlijk gezwommen worden. Het behoefd dan ook geen uitleg, waarom onze stichting, hier graag jaarlijks z’n steentje aan bij wil dragen!!


Vogelnestschommel

De teams van Parcival hebben aangegeven dat de bewoners van de groepen behoefte hebben aan een schommel. Voor vele van onze bewoners is het niet haalbaar op een gewone schommel te zitten, daarom de keuze voor een vogelnestschommel. Naast de therapeutische waarde zal het ook veel plezier geven voor de gebruikers De Vriendenstichting heeft dit mogelijk gemaakt.


Tenten

Bezoekers op de afgelopen kerstmarkt van Bronlaak, hebben waarschijnlijk de mooie aanwinst van 2 stretchtenten wel zien staan. In de aanvraag van deze tenten bij de vrienden stichting werden al legio toepassingsmogelijkheden genoemd. Echter sinds de aanschaf en nu de tenten ook daadwerkelijk regelmatig gebruikt worden ontstaan er aldoor meer ideeën en toepassingsmogelijkheden. Bij eigenlijk alle buiten activiteiten zijn deze tenten zei het direct of bij mocht het slecht weer zijn, een zeer welkome mogelijkheid!! Behalve op Bronlaak, worden de tenten ook gebruikt/verhuurd aan andere locaties van DeSeizoenen en bij activiteiten in het dorp.