Over ons

De Vrienden van Bronlaak zetten zich in voor mensen met een verstandelijke beperking, in het bijzonder voor de mensen die verbonden zijn aan woon-werkgemeenschap Bronlaak in Oploo.

Goede zorg alleen is niet genoeg. Ook de kwaliteit van de leefomgeving is belangrijk. De Vrienden van Bronlaak ondersteunen daarom aanvullende activiteiten en voorzieningen die het leven veraangenamen. Denk bijvoorbeeld aan zwembadbezoek, vrijetijdsactiviteiten en culturele en religieuze activiteiten.

De Vrienden van Bronlaak voelen zich ook verbonden met andere antroposofische initiatieven in binnen- en buitenland. Daarbij wordt vaak samengewerkt met de nationaal werkende Stichting ter Bevordering van de Heilpedagogie. Deze samenwerking komt onder meer tot uiting in cofinanciering van projecten.

Geeft u liever aan een bepaalde locatie of een specifiek doel?

Met de donaties financieren zij vervolgens projecten die aan de cliënten van Bronlaak ten goede komen.

Seizoenen (Bronlaak) zorg heeft helaas - door enorme bezuinigingen vanuit de overheid - steeds krappere budgetten, waaruit maar nét de basisondersteuning betaald kan worden. Laat staan dat er ruimte is voor ietsje méér.